Selecteer een pagina

Materiaal

Zwemnoodle

De zwemnoodle is een veelzijdig hulpmiddel dat bij verschillende zwemoefeningen kan worden gebruikt.   

Allereerst kan de zwemnoodle worden ingezet tijdens diverse watergewenningsactiviteiten. Denk aan activiteiten zoals onder de zwemnoodle door wandelen of zwemmen, over de zwemnoodle springen – waarbij de zwemnoodle gebruikt wordt om de afstand aan te geven of als hindernis -, of de zwemnoodle onder water houden en daarover springen. 

Daarnaast dient de zwemnoodle als een goede ondersteuning voor kinderen bij hun kennismaking met verschillende zwemslagen. Zo kan deze onder de oksels vastgehouden worden met een lus langs de voorkant om het hoofd onder water te kunnen brengen. Dit is zeer belangrijk wanneer kinderen nog geen armslag beheersen en alleen met hun benen zwemmen. Deze lus biedt namelijk extra stabiliteit. Voor schoolslag, als kinderen wel met de armen kunnen zwemmen maar extra drijfvermogen nodig hebben, kan de zwemnoodle onder de oksels en direct tegen de borst worden gelegd, waardoor het kind vrij kan bewegen terwijl hij drijfhulp krijgt.   

De lus kan ook aan de achterzijde worden gehouden wanneer het kind de beenbeweging van rugcrawl zwemt. Ook hier zorgt de lus voor extra ondersteuning. Het is hierbij wel belangrijk dat de lus groot genoeg is, zodat het hoofd op het water kan liggen.