Selecteer een pagina

schoolslag

Aanleren van armbeweging

Bij het aanleren van de armbeweging van schoolslag laat je het kind met de rug tegen de muur staan en met beide voeten op de bodem. Je legt de armbeweging uit en demonstreert deze.

Om te beginnen maak je met de armen een grote pijl, waarbij de handen plat tegen elkaar worden gehouden zoals bij een klapbeweging. Maak duidelijk aan het kind dat de pijl heel belangrijk is en dat de beweging altijd begint vanuit de pijl.  

Vervolgens ga je een cirkelbeweging maken, waarbij de handen eerst naar buiten gedraaid moeten worden. Dit kan je uitleggen door te zeggen dat de duimen een kusje geven terwijl de handen omdraaien. Dit verzekert dat de armen in de juiste richting draaien. De cirkelbeweging kan je duidelijk maken door te vertellen dat het kind een pizza moet maken. Deze pizza ligt voor hem op het water en gaat dus niet rond hem – hij moet met andere woorden op tijd stoppen met de cirkelbeweging. Vanuit zijn borst snijdt het kind dan de pizza door om zo terug naar de beginpositie – de pijl – te gaan.

Dit kan je herhalen terwijl het kind rondwandelt in het ondiepe water en de beweging herhalend uitvoert.